Вірші на паску для дітей і дорослих, привітання з паскою в віршах

Великдень - одне з найважливіших християнських свят, з яким варто вітати всіх віруючих православних людей. Найпростіше це зробити, підготувавши гарні вірші на Великдень і невеликі тематичні презенти.

Красиві привітання з Великоднем у віршах

Щоб самостійно скласти привітання з Великоднем у віршах, треба добре знати історію свята, його значення і інші важливі деталі. Якщо таких знань бракує, то кращим рішенням стане використання вже готових текстів. На просторах Мережі можна знайти безліч красивих рядків до Великодня на будь-який смак. Є серед них варіанти для родичів, для друзів і навіть для людей, знайомство з якими відбулося зовсім недавно. Останні варіанти більш нейтральні і безособові.

Оформити вірш краще на тематичній листівці. На таких виробах до Великодня зазвичай малюються химерно розфарбовані яйця, сирні паски, паски або зображення залитого сонцем православного храму.

  1. Душа радіє і співає, До нас свято Пасхи в будинок йде. І передзвін - Христос Воскрес! - розносить він. Паска великодній на столі І яйця - в радість дітворі. Всі веселяться від душі. Христос Воскрес! - сказати поспішаємо.Нехай будуть: мир, любов, затишок. Нехай добрі справи Вас чекають. Нехай віра душу зігріває І Вас Господь не залишає.
  2. Вітаю вас, Христос воскрес! Бажаю в світле свято Пасхи Вам виконання всіх чудес, І жити прекрасно, немов у казці! Нехай всі світлі мрії У цей день легко здійсняться, Нехай будуть помисли чисті, А душі щастям осяється!
  3. З Воскресінням Христовим! Великдень - це свято важливий, В цей день такий чудовий Повинен бути щасливим кожен, Вам бажаємо благ, удачі, Нехай Господь оберігає, Міцним буде нехай здоров'я, А печалі зникають!

Як привітати зі святом дітей


Щоб цікаво привітати зі святом найменших членів родини, варто підготуватися до важливого дня заздалегідь. Наприклад, забавно оформити для малюків варені яйця. Відмінний варіант - за допомогою пір'я, намистин, вати перетворити їх в чарівних курчат або персонажів будь-якої казки. Чи залишиться скласти прикрашені яйця в невелику кошик і вручити дитині разом з листівкою. На останній найкраще написати християнські вірші на Великдень для дітей з гарними привітаннями і побажаннями.

Замість варених яєць, можна використовувати шоколадні.Вони також красиво виглядають в плетених святкових кошиках. Як доповнення до "кіндер-сюрпризів" підійдуть будь-які цукерки, печиво і вафлі в індивідуальних упаковках.

Якщо планується подарувати дитині іграшку, то краще всього вибрати курчати або курочку. В такому випадку презент буде хоча б опосередковано пов'язаний зі святом. На Заході прийнято дарувати дітям плюшевих кроликів - там ці звірята вважаються символом Великодня. Малюки в Німеччині і США вірять, що саме маленькі пухнасті гризуни приносять в свято яйця і дарують інші подарунки. У нашій країні історію про кролика дітям частіше розповідають в католицьких сім'ях.

Традиційно подарунок для дитини доповнюється і смачним ароматним паскою. Підійде і інша випічка - кекси, булочки, тістечка з тематичним оформленням.

Згідно з традицією, на Великдень подарунки дітям дарують не тільки батьки та бабусі-дідусі, але також хресні. Вони першими вітають малюків і вручають їм заповітні кошики з солодощами.

  1. Ласкаве сонечко Ніжно пригріває, Свято світлий, радісний, Знову наступає. Самою дзвінкою музикою, Прямо до небес, Летять слова головні: - Так, Христос - Воскрес!
  2. День особливий, добре, світле До нас прийшов, як знак спасіння. Знають дорослі і діти - Це Боже Воскресіння. Святкують усі нині Великдень, Паски кладуть на стіл І великодні розфарбують Яйця. Свято до нас прийшов!
  3. Яскравою фарбою яйця Красили, намагалися, До Великодня ми готувалися, Людям посміхалися. Вітали зі святом, І бажали благ, Радості і щастя, Миру і добра.

Короткі побажання у віршованій формі


Короткі привітання з Великоднем у віршах можна написати на мініатюрній листівці і вкласти її прямо в подарункову кошик. Для дорослих теж вдасться придумати багато цікавих варіантів недорогих і приємних презентів.

Поганим тоном вважається дарувати в цей світлий, добрий свято алкогольні напої, сигарети. Замість них, актуально буде зібрати продуктовий кошик, адже свято завершує собою довгий строгий пост.

Тому на великодньому столі господині зазвичай збирають безліч смачних ситних страв. Дозволені і рибні, і м'ясні продукти, і будь-яка випічка. Кошик з делікатесами або просто апетитними частуваннями виявиться до нього дуже доречною.

Ще один цікавий варіант презенту до Великодня - набір тематичного текстилю.Наприклад, рушники, прихватки, серветки і скатертини з поздоровленнями і написами "ХВ" стануть справжньою окрасою святкового столу, дозволять накрити свіжоспечені паски або красиво розкласти варені фарбовані яйця. Дуже добре, якщо із привітаннями особисто вишиє на текстильному виробі побажання або хоча б символ свята.

Доповнить подарунок листівка з текстом привітання. Короткі вірші можуть складатися всього з чотирьох - шести рядків. Цього буде цілком достатньо, щоб побажати близьким в цей день всього найкращого.

  1. Світлішає небо, ллється світло, Він наступив - святий світанок: І буде все навколо сяяти, І будуть люди повторювати: - Сталося диво з див, Ви, бачите - Христос Воскрес!
  2. Світле ранок великого дня, Світить живе полум'я вогню, Сходить з високих прозорих небес, Нам підтверджуючи: - Христос наш воскрес!
  3. Христос воскрес, настав чудо, Всіх вітаю з Великоднем я, Бажаю благ земних і щастя, Бажаю радості, добра!

Зворушливі привітання на Великдень

Щоб поздоровлення на Великдень вийшли дійсно душевними, в самому їх початку потрібно розповісти про те, наскільки це важливий для кожного християнина свято, і яку радість він народжує в душах віруючих. А далі залишиться лише зібрати найтепліші, сердечні побажання для своїх близьких.

Потрібно пам'ятати, що приколи і жарти в зворушливих привітаннях до Великодня абсолютно недоречні. Глибоко віруючій людині вони можуть навіть здатися образливими, образливими.

  1. Я в це світле свято Великодня Хочу від серця побажати, Щоб Бог взяв веселкові барви І життя розфарбував в благодать! Нехай це Боже неділю Подарує щастя і здоров'я, Бажань добрих виконання, Щоб світ наповнився любов'ю!
  2. Христос Воскрес! З Світлої Великоднем! Наповниться нехай все навколо добром і ласкою. Хай щастя в кожен будинок прийде, І чудо неодмінно у всіх відбудеться! Нехай любов в родині у вас живе, А з нею здоров'я, ласка і везіння. Нехай світле свято радість принесе, Завжди хорошим буде настрій.
  3. Христос Воскресе! З радістю великою! Адже Великдень уже Світла прийшла, Так зустрінемо ж її з усією душею, Забувши про суєту і про справи. Бажаю я в пасхальне свято цей Вам світу, Божої допомоги в усьому, Щоб життя повне була добра і світла, Щоб всі негаразди були дарма.

Привітати зі святом можна не тільки православних християн, а й усіх близьких, рідних, яким хочеться побажати всього самого доброго і прекрасного.Правда, при спілкуванні з атеїстами не варто чекати відповідного "Воістину Воскрес". Вони просто можуть не знати святкових традицій або навмисно їх ігнорувати.